Voorjaarsconferentie i&i
Met kerndoelen digitale geletterdheid op komst rijst ook de vraag wat dat voor leraren betekent? Welke bagage hebben zij nodig om onderwijs in digitale geletterdheid te geven? Op de voorjaarsconferentie digitale geletterdheid van vakvereniging i&i zal dat een belangrijk onderwerp van gesprek zijn. De conferentie vindt plaats op 13 april in Utrecht. I&I nodigt alle onderwijsprofessionals van harte uit; er zijn nog plaatsen.
Vakvereniging i&i is van oorsprong een vakvereniging voor informaticadocenten in het voortgezet onderwijs maar richt zich sinds drie jaar ook op leraren die zich met digitale geletterdheid bezig houden, ook in het primair onderwijs. Of je nu leraar aardrijkskunde bent, of groepsleerkracht bij de kleuters, elke leraar heeft zich tot digitale technologie te verhouden. i&i heeft de ambitie voor huidige en toekomstige leraren een vereniging te zijn waar zij met elkaar kennis kunnen uitwisselen en mogelijkheden vinden om zichzelf te ontwikkelen. De conferentie is een ideale gelegenheid daarvoor.
Aad van der Drift, bestuurslid van i&i: “Scholen zullen op basis van de kerndoelen aan invoering moeten werken. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden. i&i vindt dat ook leraren daarover moeten meepraten. Vakverenigingen zijn bij uitstek gericht op verbeteren van het eigen vak en de professionalisering. Zo wil vakvereniging i&i zorgen voor een professionele ontwikkeling, een samenhangend netwerk en de daarbij behorende uitwisseling. Omdat vakverenigingen regelmatig overleggen, zijn zij ook in staat verbinding te leggen met andere vakken.”
Praktische gegevens
datum: 13 april, 9:00 - 17:30 uur
lokatie: Victor J. Koningsbergergebouw, Universiteit Utrecht
Aanmelden via deze link
Ik wil lid worden van i&i
Wat kunt u tijdens de conferentie verwachten?
- De Keynote is in handen van Inge Molenaar, directeur van het Nationaal Onderwijslab AI. Zij gaat in op de ontwikkelingen van AI en de invloed van AI op het onderwijs en digitale geletterdheid.
- Na deze keynote is er een forum discussie over alles wat AI de komende tijd teweeg zal brengen.
- In de diverse parallelle sessies kunnen bezoekers de laatste stand van zaken vernemen over diverse aspecten van digitale geletterdheid. En: hoe integreer je digitale geletterdheid in het curriculum, bijvoorbeeld bij wiskunde of in combinatie met burgerschap?
- Er wordt uitleg gegeven over leerlijnen digitale geletterdheid
- SLO vertelt over het visiespel digitale geletterdheid
- Studenten AI en onderwijskunde demonstreren hun zelfgemaakt realtime dashboard om de programmeer-vorderingen van leerlingen in beeld te brengen.
Waarom zou u op deze conferentie aanwezig willen zijn?
- Ontmoet vakcollega’s uit PO, VO en SO
- Volg de laatste ontwikkelingen van digitale geletterdheid in de vakken
- Maak kennis met de mogelijkheden en zorgen omtrent AI (artificiële intelligentie)
- Denk mee over doorlopende leerlijnen
- Doe mee aan hands-on sessies computational thinking
- Ga zelf aan de slag en maak kennis met Hedy, Micro Bit en BJOC
- De april conferentie kunnen we aantrekkelijk aanbieden dankzij een bijdrage van het ministerie.
Iedere deelnemer mag iemand uitnodigen die niet hoeft te betalen, liefst een collega uit het po.
Kosten: deelname € 100,-- als je lid bent van i&i, (niet leden betalen € 135,--).
Programma
(voorlopig, er kan nog iets veranderen)
Het programma begint met de Keynote van Ingrid Molenaar (Nationaal Onderwijs Lab AI) , over de kansen die AI biedt voor het onderwijs.
Daarna is er een forumdiscussie over de kansen en de bedreigingen van AI in het onderwijs, met leerlingen, docenten, andere experts en beleidsmakers.
Ga naar de website voor de laatste stand van zaken en bekijk het programma.