Ik kreeg een vraag of ik wist van wie de bibliotheek database was die op veel scholen gebruikt werd of misschien nog wel gebruikt wordt. Ik dacht zeker te weten dat die van de OU kwam maar daar blijken ze hem niet te kennen. De biblio database werd gebruikt voor de CODI opleiding voor het onderdeel SQL. De toets die we bij het CODI gemaakt hebben, ging ook met Biblio. Ik weet dat uitgeverij Edu'Actief in die tijd de database als lesmateriaal gebruikte maar het is niet duidelijk door wie de database nou echt gemaakt is. In 2000 heb ik al eens een berichtje geplaatst over deze database. Ook bij de Toetsen kun je verschillende vragensets vinden over deze database. Maar wie kan hier opheldering geven over de juiste eigenaar?
Reacties
Ton Velzeboer
Geplaatst op 02 maart 2020 20:58
Deze hele discussie heb ik gemist.
Deze database werd al gebruikt in het experimentele lesmateriaal van DataBaas, een soort van vervolg van De Baas Over De Computer. (Dat was echt goed materiaal!)(Voor die tijd...) Het was materiaal voor het experiment Informatica Middenbouw. Zelf heb ik daar aan meegewerkt. En natuurlijk mijn leerlingen in die tijd. Vooral DBODC, maar ook DDB.
Alle materialen die ik had, heb ik een jaar of twee moeten weggooien. Privé dingetje.
Paul B. is de rode draad in alles van DBODC tot DDB en t/m Inf.Actief/InformaticaPassief (mijn beschrijving ) en het huidige materiaal van Informatica-Actief (toch ook wel redelijk Informatica-Passief...) Wie bestanden van IA bekijkt ziet afko’s als WB en TK. Dat zijn Willem Beulink en Thomas Kuipers. Docenten/ Voortrekkers van Huizermaat die participeerden in het INF.Middenbouw project.
Tot zover je inf.historicus in A’veen.
Frans Peeters
Geplaatst op 02 maart 2020 19:53
Ik heb het maar eens aan Paul Bergervoet gevraagd en hij kwam met het volgende antwoord:
De bibliotheek-database is van Informatica-actief (en voorlopers). We gebruiken deze nog steeds als oefenmateriaal, omdat je er gemakkelijk allerlei typen vragen bij kunt formuleren, dat dekt de mogelijkheden van SQL mooi af.
Daarom doe ik nog steeds af en toe een update (datums, nieuw boek erin...). Voor de nieuwe databasecursus nog iets meer zelfs (leerlingen krijgen een e-mailadres!).
Paul van Dijk
Geplaatst op 27 februari 2020 10:18
Ik zou het eens navragen bij leerlingnummer 151...
(Pieter Hogenbirk)