Miniconferentie: Gamification en Gamedidactiek
De bijeenkomst vindt plaats op het UvA Science Park te Amsterdam. Het doel van deze conferentie is om docenten meer kennis en ervaring te geven met het toepassen van gamemechanieken in de les.
Waarom deze miniconferentie?
Veel van onze leerlingen besteden een groot gedeelte van hun vrije tijd aan games. Of dit wenselijk is, kunnen we in het midden laten, maar het feit is dat de leerlingen door deze games worden gemotiveerd om door te spelen. Hoe krijgen die spellen voor elkaar dat leerlingen vrijwillig tientallen uren spelen, terwijl wij moeten buffelen om ze aan het huiswerk te krijgen?
Games zijn zo ontworpen dat ze spelers constant prikkelen om verder te gaan met het spel. In deze bijeenkomst leer je hoe zo’n spel in elkaar zit en welke mechanieken we kunnen gebruiken om leerlingen te motiveren ook zo uitgedaagd te worden door de lessen.
Wat gaan we doen?
De dag bestaat uit één lezing en twee workshops:
De lezing wordt verzorgd door Jan Willem Huisman, die werkt als creatief directeur bij IJsfontein: een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen van Serious games. In de lezing zal hij aandacht besteden aan het ontwerpproces van spellen en vertellen welke technieken hij gebruikt om spelers te motiveren te spelen.
Martijn Koops is lerarenopleider aan de Hogeschool Utrecht en gebruikt al jaren game-mechanieken in de cursussen die hij geeft. Daarnaast is hij oprichter van de website learninggames.nl en auteur van het boek Gamedidactiek dat onlangs is verschenen. In zijn workshop gaat hij met de deelnemers kijken welke lessen of lesonderdelen geschikt zijn om te gamificeren en waarom je dit zou doen. Vervolgens gaan de deelnemers middels een aantal stappen hun eigen les ontwerpen.
Sander Bons is aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als scheikundedocent, maar is na een aantal jaar voor de klas gaan ondernemen in het onderwijs. Hierbij heeft hij onder andere eindexamensite.nl opgezet. Tegenwoordig is hij bezig met het ontwikkelen van methodes voor de bètavakken die vormgegeven zijn als Serious game. In deze workshop zal hij je laten ervaren hoe hij deze methodes ontwikkelt en hoe jouw lessen interactief en meeslepend kunnen worden vormgegeven.
Programma
Bekijk onze website voor het exacte programma.
Certificaat
Met deelname aan de bijeenkomst kan een nascholingscertificaat worden verdiend. De activiteit is hiervoor gecertificeerd bij Registerleraar.
Miniconferentie: Gamification en Gamedidactiek
Datum: di 27 juni
Tijd: 16.00-20.00u
Locatie: UvA Science Park te Amsterdam
Kosten niet Bètapartners: €35-,