De werkkostenregeling
Op het Ostrea Lyceum zijn we uitgebreid voorgelicht over de werkkostenregeling. Binnen de werkkostenregeling kan maximaal 1,2% van het totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') besteed worden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor de werknemers. De werkgever kan aan haar werknemers keuzes aanbieden om brutoloon in te ruilen voor een een vergoeding voor bijvoorbeeld een fiets, digitale apparatuur of een sportabonnement. Alle vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers die in de vrije ruimte komen hoeven niet verantwoord te worden tegenover de Belastingdienst en hierover hoeft geen loonbelasting betaald te worden. Het zal wel bekend zijn dat je de premie voor de vakbond van je bruto loon af kunt laten trekken, de regeling van de sportabonnementen was voor mij nieuw. Als je dus naar de sportschool gaat of lid bent van een vereniging kun je deze kosten ook opvoeren. En je kunt dus bijvoorbeeld een fiets of een laptop aanschaffen. Bij een fiets geldt een maximaal bedrag van 749 euro en dat mag je maar eens in de drie jaar doen. Onder de digitale middelen vallen desktops, laptops, tablets en smartphones. Eind december wordt het netto bedrag van de gehonoreerde aanvraag verrekend met de eindejaarsuitkering. Het zijn gewoon secundaire arbeidsvoorwaarden waar je in het onderwijs recht op hebt.
Reacties
Frans Peeters
Geplaatst op 07 december 2016 16:03
Dat klopt wat Gert zegt. Nu we het toch over de cao hebben: denk ook eens aan het levensfasebewust personeelsbeleid. Het is wel degelijk mogelijk een week verlof op te nemen onder schooltijd. Google er eens naar of kijk bijvoorbeeld hier.
Gert de GeestZo mag je op het Groene Hart Lyceum geen sportabonnement declareren en mag je maar eens in de vijf jaar een fiets van max €749,- declareren.
Geplaatst op 06 december 2016 18:35
Let wel op dat per schoolbestuur er afspraken over de vergoedingen kunnen worden gemaakt.
Informeer eerst bij je administratie welke vergoedingen je school hanteert.