Verslag Onderwijs & ict beurs
Bekijk de foto's van de Onderwijs & ict beurs. Arno Hartman liet me @VO 3.0 zien. De nieuwe @VO wordt gebouwd door Topicus en zal evenals Vocus een volledig webgebaseerde toepassing zijn die wordt aangeboden als SaaS. Het ziet er allemaal veel eenvoudiger uit en er is sterk gelet op usability. Er zijn ook wat nieuwe dingen toegevoegd en je wordt minder afhankelijk van Business Objects. Toevallig zie ik dat www.topicus.nl gewoon gemaakt is met WordPress.
Bij Unet heb ik op verzoek van de standhouder geprobeerd een fatsoenlijke foto te maken van hun stand. Unet doet glasvezelprojecten en kan daar ook allerlei diensten op aanbieden en we hebben lekker gekeuveld over lopende en komende projecten.
Apple had een grote stand en daar werd flink aandacht besteed aan de laptop projecten van het Alberdingk Thijm (Herman Rigter) en het Zuyderzee College. Als je alle leerlingen een laptop geeft, heb je geen computerlokalen meer nodig!
Bij de firma it's learning is een kleine op komst. En inderdaad: er is meer dan werken alleen. Op 31 maart is er de it's learning gebruikersdag, waarover later meer. it's learning is flink aan het flirten met Google. ze bieden nu Gmail aan via it's learning en dat lijkt heel aantrekkelijk. Om dat te realiseren zul je de mannen van gcompany over de vloer krijgen. Het omzetten van de mx records en het migreren van bestaande mail is appeltje eitje voor die lui. Zijn er scholen die al werken met Gmail als schoolmail voor in ieder geval het personeel?
Louis Hilgers en Jan Karmiggelt waren er uiteraard ook. Jan vertelde met nog dat hij na mijn workshop op de i&i van die Kodak camera's heeft gekocht en daar volop mee aan de slag is. En wat apart is: hij heeft daar een paar externe microfoons voor aangeschaft en dat schijnt prima te werken. Ook L4A was er trouwens.
Wim Veen heeft zijn theorieën van vijf jaar geleden een beetje moeten bijstellen, want we weten nu dat een puber helemaal niet kan multitasken. Hij blijft een interessante man voor de discussies aan de ronde tafel.
Peter Tolen en Hans Frederik zijn al jaren maatjes en met die mannen heb ik nog geprobeerd te lunchen maar dat lukte niet echt. Peter had alvast zijn Oeteldonk sjaal maar aangedaan.
Met Texas Instruments gaan we op het Ostrea Lyceum ook weer een leuk project doen. Onze school doet een speciaal wiskunde programma in de bovenbouw van het vwo. Ronald en Sandra van Rent Company waren er ook weer. Ik denk dat het gouden tijden zijn voor laptop verschaffers maar de concurrentie wordt groter.
Cynthia Weng van www.bct.nl was al eens op het Ostrea Lyceum geweest en ze wilde graag op de foto met een collega. BCT doet allerlei interessante projecten met document management. Een poststuk/factuur wordt gescand bij binnenkomst en vervolgens gaat er geen papier meer door de school maar wordt alles digitaal afgehandeld.
Ik weet niet of ze van SchoolTV, Teleblik of ED*IT was, maar wat kan een vrouw met een bril toch knap zijn! De beste foto van de serie wat mij betreft.
Bij ThreeShips hebben ze me de nieuwe Silverpoint laten zien en dat ziet er inderdaad niet verkeerd uit. N@tSchool is ook flink gepimpt hoor. Er is bijvoorbeeld geen client meer nodig om het programma te starten en dat lijkt me een prima zet.
Maartje Kessels en Hans Prins van Malmberg hadden mij uitgenodigd deel te nemen aan een rondetafel gesprek. Huub Nelis, een van de auteurs van "puberbrein binnenste buiten" hield eerst een presentatie van een half uur en daarna zouden we met een aantal over het puberbrein discussiëren. Dat boek is werkelijk fantastisch en elke leraar zou het eigenlijk gelezen moeten hebben. Het belangrijkste principe uit het boek is dat het brein pas is volgroeid op 25-jarige leeftijd. Kopen (24,95) of lenen in de bieb want het is zeer de moeite waard.
Uiteraard moesten Anton en Wim op de foto. En ook Martin van SMART want er kan geen conferentie zijn zonder dat ik een foto van hem maak. Bij de stand van SMART waren ze behoorlijk melig aan het worden. Maar wat wil je na twee dagen keihard werken. Die standhouders hebben amper de tijd om iets te eten en ik denk dat ze steenkapot zijn na twee van die dagen. Linda Humme liet me nog even www.lindahumme.yurls.net zien en daar staat inderdaad grandioos veel materiaal op voor digibord gebruikers. Zowel Boris als Linda zou ik wel eens een keer naar het Ostrea Lyceum willen halen om onze personeelsleden wat inspiratie op te laten doen.
De standhouders waren allemaal erg tevreden over de beurs. Het was een kleine oppervlakte met veel bezoekers en precies de juiste bezoekers.
Reacties
Geplaatst op 15 februari 2010 10:58
Ik zag tussen de foto’s ook de stand van SchoolMaster, net als de concurrentie weken ook zij hard door aan de volgende versie van Magister. Belangrijke vernieuwingen in de volgende versie: de uitbreiding van de ELO met een koppeling naar EduRoute (het onafhankelijke portaal voor digitaal lesmateriaal, gemaakt door Iddink maar ook in gebruik bij Van Dijk Educatie) en de verbouwing van de agenda (waardoor voortaan alles met begin en eindtijd geregistreerd wordt). Zo te zien kan Magister op ELO gebied een echte concurrent worden van de andere grote spelers door het ontbreken van ingewikkelde koppelingen: alles werkt samen binnen Magister. In de nieuwe agenda kan voortaan iedere combinatie van klassen/lesgroepen/leerlingen gekoppeld worden aan docent(en) en ruimten om er vervolgens aanwezigheid op te registreren, een uitkomst voor lastige roosterconstructies. Maar net als @VO 3.0 is Magister 5.1 nog niet beschikbaar, dus het blijft nog even dromen van de toekomst :-)