Leraar24 is een online platform van, voor en door leraren, bedoeld om leerkrachten te ondersteunen bij het uitoefenen van hun beroep. Leraar24.nl is een samenwerking tussen Kennisnet, Ruud de Moor Centrum, SBL & TeleacNOT. Neem eens een kijkje op www.leraar24.nl
Reacties
Hans Hak
Geplaatst op 16 februari 2009 22:43
Je mag van zo\'n samenwerkingsverband toch zeker verwachten dat er nagedacht is over een disclaimer. Welke docent steekt er tijd in een re-arrangeerbaar leerobject als rechten niet correct geregeld zijn? Ok voor jezelf achter een inlognaam en wachtwoord op je eigen ELO maar dien je daarmee doelen zoals CZP, samen delen of de digitale school(Kennisnet) Dit kan toch niet de bedoeling zijn van de minister en OC&W Nee ik maak een leerobject over het oefenen met kwadratische vergelijkingen. Ik gebruik de applet van het Galois project (bedankt Christiaan) Ik plak er een zelf gemaakt stukje (open source) Geogebra aan. Iedereen mag het gebruiken, aanpassen en verspreiden en mogelijk een leereenheid maken die beter is dan het mijne. Bekijk: www.prodocent.nl/mod/scorm/view.php?id=92 Inlogaccount kun je zelf aanmaken.
Frans Peeters
Geplaatst op 16 februari 2009 21:57
Ik denk dat René iets anders bedoelt. Ze hebben een hoop dingen genoemd die je niet mag. Je mag bijvoorbeeld niet zomaar een logo met link plaatsen zonder hun toestemming. Gaan ze daar nou echt moeilijk over doen of is dat flauwekul. Is het niet gewoon een standaard disclaimer die ergens vandaan geplukt hebben. Ik kan me niet voorstellen dat er werkelijk is nagedacht over die disclaimer namelijk.
Geplaatst op 16 februari 2009 21:44
Het gebeurt veel te vaak dat publiek geld wordt gestoken in semi-commerciele initiatieven, onder het mom van \"beheerkosten\".
Geplaatst op 16 februari 2009 15:48
Wordt de soep echt zo heet gegeten als hij wordt opgediend?
Hans Hak
Geplaatst op 16 februari 2009 10:36
Elk initiatief om docenten te ondersteunen in hun werk is natuurlijk meegenomen. De subsidiestromen vanuit het ministerie bepalen nu eenmaal de spelers zoals Kennisnet in het veld die op basis van gedelegeerde verantwoordelijkheid zelf hun spelregels mogen bepalen. Je zou verwachten dat \"open content\" een absolute vereiste zou zijn echter het tegendeel blijkt nu in leraar24. Daarnaast zijn er ook nog initiatieven zoals M&ICT subsidies. Ik noem er maar een: Les 2.0 (Onderwijs) Toegekend bedrag: ?1.116.450 Deelnemende organisaties: Nedelands Instituut voor Beeld en Geluid; Edutude; Digilessen VO; Pantamedia; Naturalis; Nationaal Archief; Filmmuseum; Rijksmuseum van Oudheden; Rijksmuseum Volkenkunde Leiden Beeld en Geluid kent zijn eigen spelregels die momenteel enigszins versoepeld zijn d.m.v. het Entree account maar géén open content aanbiedt. Edutude maakt lessenbouwen op lesbank.nl (géén open source) in haar eigen database mogelijk echter wél onder haar voorwaarden. Ook hier wordt afstand gedaan van eigendomsrechten. Welke spelregels hanteren deze partijen op termijn? Worden dit de uitgeverijen van de toekomst? Op zich allemaal mooie initiatieven waarvan ik mag hopen dat het ministerie van Onderwijs en Kennisnet hier in de toekomst ook zorg voor draagt zodat de bereikbaarheid en re-arrangeerbaarheid van ons eigen materiaal gewaarborgd blijft. Zelf hoop ik een bijdrage te leveren met mijn website http://www.walhak.com die overigens niet voor steun van Kennisnet in aanmerking kwam maar mij gezien de reacties en bezoekersaantallen inspiratie geeft om door te gaan.
Frans Peeters
Geplaatst op 16 februari 2009 10:19
Het is inderdaad onvoorstelbaar die disclaimer ...
Willem Karssenberg
Geplaatst op 15 februari 2009 11:54
Je zou voor de lol eens naar de disclaimer van leraar24 moeten kijken! Jij bent in overtreding omdat je hun logo gebruikt Frans! Ik zou me wel 5 keer bedenken voordat ik een filmpje opstuur omdat ik alle rechten kwijtraak en ze niet eens de moeite nemen de naam van de maker te noemen. Prachtig voorbeeld van hoe het niet moet wat mij betreft. Zie ook: http://www.karssenberg.nl/weblog/2009/01/blijvend-in-ontwikkeling.html en de reacties die daar gegeven worden, onder andere van jurist Arnoud Engelfriet: http://blog.iusmentis.com/2009/02/04/leraar24-nieuw-platform-voor-leraren-ouderwetse-voorwaarden/
Geplaatst op 12 februari 2009 20:59
Deze site is een mooi initiatief als je op de inhoud van wat er al geplaatst is, moet afgaan. Aanrader!