Ook in het zuiden draaien de scholen weer. Mijn leerlingen dit jaar zijn enthousiast bezig met binair rekenen. Er liep er zelfs een rond met een binair horloge. Als informaticadocent kun je dan niet achterblijven. Ik vond het horloge op www.watchuseek.com/led_shop.htm voor 50 euro. Het vereist enige oefening, maar blijkt dan toch erg handig af te lezen. In vwo-6 weer lekker SQL-en. Maar wie weet er hoe ik het datatype 'smalltime' (minuten, seconden, honderdsten als 12:34,78) in Access kan gebruiken? In Excel kan dat, maar hoe zit het met Access? Onze systeembeheerder krijgt NetOpSchool maar niet lekker werkend. Voortdurend onttrekken machines zich aan de controle. Alleen opnieuw installeren van de software op het werkstation helpt dan. Wie herkent deze problemen (en heeft wellicht de oplossing)?
Reacties
Paul van Dijk
Geplaatst op 24 september 2004 21:16
Peter, bedankt voor je reaktie. Wij zijn inmiddels iets verder gekomen. Waarschijnlijk zijn er Java-applets die de boel steeds verzieken. Onze systeembeheerder heeft inmiddels een update van de leverancier geinstalleerd. Ik houd je op de hoogte. Ook Johann bedankt voor het meedenken. Maar de lange tijdnotatie slaat op uren-minuten en seconden! En ik wil juist minuten-seconden-honderdsten kunnen gebruiken. Wanneer ik deze notatie gebruik kom ik in de problemen wanneer er meer dan 60 honderdsten in de tijd staat... Al lang zit ik met dit probleem. Harry van Breugel heeft zelfs eens een mail naar de schaatsbond gestuurd, maar ook daar worden schaatstijden in twee velden genoteerd: de minuten als geheel getal (integer) en de seconden als decimaal getal........ Dat moet toch anders kunnen!
Johann Kuiper
Geplaatst op 24 september 2004 09:44
Hoi, ik heb het even eenvoudig geprobeerd door in de voorbeelddatabase Noordenwind het veld datum toe te voegen aan een bestaande tabel. In de ontwerpweergave kan je daarna de notatie aanpassen, kies daar voor lange notatie, en ook de hondersten van seconden zijn te gebruiken. Nu het veld in een tabel ingesteld is op een weergave met honderdsten van seconden, is ook in code de variabele te vullen met een tijd die honderdsten bevat. Hopelijk beantwoordt dit je vraag?
Peter Harmsen
Geplaatst op 23 september 2004 21:42
Hallo Paul, Wij hebben dat probleem met NetOpSchool ook. Onze systeembeheerdienst gaat contact opnemen met de leverancier en \"eist\" een oplossing. Het is inderdaad geen werken zo. Als ik meer weet meld ik het! Peter Harmsen (sg Tabor, Hoorn)